Certificering - Website Van Os Freesia's

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Certificering

In het onderstaande overzicht staan alle certificaten en keurmerken die Van Os Freesia's bezit. Jaarlijks wordt Van Os Freesia's door MPS-ECAS gecontroleerd op alle onderdelen van de keurmerken, waarna de certificaten voor een jaar worden verlengd.

- Klik op het vignet om door gelinkt te worden naar de site van MPS-ECAS.
- Klik op het certificaat voor een vergroting/printversie

MPS-deelname A:
Van Os Freesia's doet sinds jaar en dag mee met het Mlilieu Project Sierteelt, waarbij sierteeltbedrijven in de glastuinbouw hun meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, waterstromen en energie periodiek moeten registreren. Aan de hand van normeringen kun je als bedrijf bepalen waar je staat ten aanzien van het mileubewust telen. Van Os Freesia's is sinds lange tijd MPS-A gecertificeerd, welke de hoogst haalbare categorie is.

MPS-Quality:
Van Os Freesia's is sinds 2008 MPS-Quality gecertificeerd. MPS-Quality houdt in dat alle bedrijfsprocessen zo goed mogelijk in kaart worden gebracht en geoptimaliseerd met als doel de kwaliteit in de breedste zin van het woord te verbeteren. Onderdelen van MPS-Quality zijn bijvoorbeeld houdbaarheidstesten, klachtenregistratie, tevredenheidsonderzoeken, voorraadbeheer en -registratie, risico-inventarisatie, enz.

MPS-GAP:
Van Os Freesia's is sinds 2008 ook MPS-GAP gecertificeerd (Good Agricultiral Practices). MPS-GAP is erkend gelijkwaardig aan Global-GAP. Dit zijn de criteria die de Europese supermarktorganisaties (EUREP) stellen aan het mogen beleveren van bloemen en planten aan supermarkten. Traceerbaarheid en de combinatie van milieu en sociale eisen staan hierin centraal.

 

ETI:
Van Os Freesia's is ook in het bezit van een ETI-certificaat: Ethical Trading Initiative. Dit certificaat waarborgt de goede arbeidsomstandigheden waarmee onze Freesia's geproduceerd worden.

Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu