Bedrijfsprofiel - Website Van Os Freesia's

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Bedrijfsprofiel

Het bedrijf

Van Os Freesia's is een moderne freesiakwekerij in Honselersdijk (Het Westland). Het bedrijf van ruim 3 hectare groot produceert jaarlijks rond de 10 miljoen freesia's in het zwaardere segment in de kleuren geel, wit, rood en blauw/paars. Kwaliteit staat centraal binnen Van Os Freesia's. Een kwalitatief goed en verzorgd product afleveren is het hoofddoel binnen Van Os Freesia's. Deze doelstelling bereiken we door in de gehele bedrijfsvoering perfectie na te streven. Gewasverzorging, bedrijfshygiëne, niveau van het oogsten en verwerken, alles is gericht op een zo goed mogelijk eindproduct.   

Van Os Freesia's verwerkt en prepareert de knollen in eigen beheer. Ook beschikt Van Os Freesia's over een eigen vermeerderingskas van 7000m2. Hierdoor beschikt Van Os Freesia's altijd over het beste uitgangsmateriaal voor de teelt.

De freesiateelt is een zogeheten koude teelt. Dit betekent dat de kastemperatuur meegaat met de buitentemperatuur, tenzij het vriest. Voor het telen van een bosje freesia's wordt dus weinig gas verbruikt. Bijkomend voordeel van een koude teelt is dat  de insectendruk heel laag is, waardoor gewasbescherming minder van toepassing is. De freesia is dus van nature al een milieuvriendelijke bloem!

De grondtemperatuur is bij de teelt van freesia's van groot belang. Hierdoor worden de bloembedden 's zomers gekoeld en 's winters verwarmd. Van Os Freesia's beschikt over een warmtepomp-installatie met koude- en warmte-opslag in de bodem (d.m.v. bronnen  van zo'n 35m. diep), waardoor de benodigde energie zo goed mogelijk wordt benut. Minder energieverbruik, dus beter voor het milieu! Andere mileu-besparende installaties zijn een drainwaterontsmetter om drainagewater (dat meststoffen bevat) te hergebruiken en een warmteopslagtank die ervoor zorgt dat de CO2 van de verwarmingsketel overdag benut kan worden door de freesia's.

Van Os Freesia's teelt dus freesia's met behulp van de modernste technieken, maar  toch op ambachtelijke wijze. Goede arbeidsomstandigheden, oog voor natuur, milieu en omgeving zorgen ervoor dat Van Os Freesia's op maatschappelijk verantwoorde manier freesia's teelt.


Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu